A Riedel csúcskategóriát jelentő hardver- és szoftver megoldásai állnak annak a 360 fokos technológiai koncepciónak a középpontjában, amelyet az Amerika Kupája (a vitorlássport Forma 1-je) lebonyolítására hoztak létre.


De mi is az az Amerika Kupája? // Mennyire amerikai az Amerika Kupája?

Nem sokan tudják, de a vitorlázás csúcsát jelentő Amerika Kupáját, 1851-ben rendezték meg először, így ez a nemzetközi sport legrégebbi trófeája, 45 évvel megelőzve a modern Olimpiai játékokat.

Az első verseny az angol Wight-szigete körül került megrendezésre, amit Viktória királyné is figyelemmel kísért Királyi Hajójáról.  Elsőnek az amerikaiak Amerikának keresztelt hajója futott be, ami a mai napig a verseny névadója.

Viktória királyné megkérte egyik kísérőjét, hogy mondja el neki, ki áll a második helyen. Erre a következő válasz kapta:

„Your Majesty, there is no second!” -azaz: „Felségem, nincsen második.” – ez a válasz a legjobban írja le a verseny egyedülálló törekvését a tökéletességre.


Hatalmas innováció az évek folyamán.

A 170 év alatt rengeteg innováció történt, így a verseny mára teljesen átalakult. A közelmúlt legnagyobb fordulatát 2012-ben az új-zélandiak hozták, amikor fenekestől felforgatták a vitorlás világot repülő (foil) technológiájuk bemutatásával.

Ennek az innovatív fejlesztésnek köszönhetően ma a hajók akár 50 csomós sebességgel (több, mint 90km/h) is képesek haladni.

A 2021-es PRADA kupa hajói az AC75-ös modellek.


360 ° TechnológiaA koncepció egy innovatív technológiai megközelítést jelent azáltal, hogy egyesíti az élő televíziós műsorgyártást, az esemény infrastruktúráját és a versenyrendezőséget az elsőrendű vitorlás eseményen, amely az új-zélandi Auckland mellett, a Hauraki-öbölben zajlott.

A Riedel innovatív kamera megoldásokat, új fejlesztésű audio technológiákat, valamint átfogó műszaki infrastruktúrába ágyazott szenzortechnológiákat biztosította a verseny számára. Mindennek kiszolgálását egy 30 fős csapat végezte, akik a helyszínen irányították az összes audio, video, kommunikációs, nyomkövető és adatátviteli rendszert, beleértve a fedélzeti kamerákból, illetve a kisérőhajókról és helikopterekről érkező jeleket is.

Az Amerika Kupáját korábbi győzelmét megismételve az új-zélandi csapat nyerte (Emirates Team New Zeland) vagy ahogy a sportberkekben szokás mondani, a Kiwik.

források:


https://www.riedel.net/news/news-detail/riedel-realizes-custom-360-degree-technology-concept-for-groundbreaking-coverage-of-36th-americas-c/


https://www.americascup.com/en/history

Önnek ajánljuk

Összes cikk